Storebror och lillasyster

2013-05-15 @ 17:05:00
(foto: Anders Thorsell - http://www.flickr.com/photos/gifsundsvall)
 
Det har gått några dagar sedan derbysegern hemma mot Östersund. Slutresultatet blev hela 3-0 till de blåvita, något som glädjt oss alla under veckan som gått. Det var en bra seger, en riktigt skön sådan.
 
Två snabba mål i den första halvleken, signerade Simon Helg och Ari Skúlason. Helg därmed också måldebutant på Norrporten denna säsong. När Skúlason som ovannämnt sedan sköt in 2-0, kändes det som att matchen var över. Östersund skapade inte överdrivet mycket, utan vi behöll bollen inom laget, spelade tryggt och stabilt, vilket kändes bra.
 
Kollar man på hur försvar- och målvaktsspel sett ut i de första matcherna, så har det på slutet nu varit som ett helt annat lag. Mittbacksparet Ålander/Danielsson, med fokus på Ålander, har skött det galant. Även Berglund får en guldstjärna. Gillar hur laget verkligen tar det defensiva jobbet och springer hela vägen hem till eget straffområde. Det är sånt som kan spela en avgörande roll i om en match ska sluta i vinst eller förlust.
 
Framåt då? Skúlason levererar nästintill felfria bollar, mer eller mindre varje gång. Alltid till rätt adress och nästan alltid precis på foten. Han behövs. Enormt mycket. Mittfältet i övrigt gör det bra, spelar enkelt och tar mycket löpningar även där. Vill framhäva Daniel Sliper, som tagit en plats på kanten, pga Sellins diverse skadeproblem. Och det som alltid har varit det positiva med Sliper, är att han alltid kommer in och ger 110%, om han så spelat fem matcher i rad, eller suttit bänkad lika många. Att han sedan precis som Eklund, gör ett riktigt hästjobb, är riktigt skönt att se. Det var ju faktiskt denne Sliper som faktiskt punkterade matchen med sitt 3-0 mål i den andra halvleken. 
 
(foto: Anders Thorsell - http://www.flickr.com/photos/gifsundsvall)
 
Östersund försökte dock. Alexis Mendiola främst. Den gamla GIF-spelaren sprang runt på planen, mest överallt. Slog bollar, fintade och joxade med bollen om vartannat. Han gör mycket rätt med bollen och är verkligen en frisk fläkt. Kanske något vi skulle behövt, nu när vi mist både Forsberg och Holster. Lite kreativitet är aldrig fel. Vi har dock återgått lite till att vara ett mer fysiskt lag, även om vi fortfarande förblivit spelskickliga och bra med bollen.
 
Men i övrigt, på tal om Östersund, så gör det trots en bra match, inte tillräckligt för att komma upp till vår nivå. Och det är väl lite det som skiljer lagen åt. Man kan definiera en nivå på lite olika sätt, men här är det rätt enkelt - vår högstanivå, är betydligt bättre och stabilare, än vad deras är. Dock sticker jag inte under stolen med att Östersund har gjort det bra, och lär så även fortsätta göra. Men som Patronerna skanderade, så finns det bara ett lag i Norrland. Och i lördags, var det rätt tydligt vem som är storebror kontra lillebror. Hur det dock går i Östersund när lagen möts den 1 september, det tar vi då.
 
Vill innan jag avslutar, passa på att plussa för Eric Larsson som gör en riktigt bra match. All heder åt Lundström och Olsson, men i den här matchen briljerades ytterbackspositionen av den tidigare Gävlesonen. Och det är precis så vi vill se honom. Offensiv, löpvillig och utmanande. Men också säker i defensiven. Keep it up! Dock ett bra inhopp av ovannämnde Lundström, vilket ger en rätt skön konkurrens i laget. På topp, känns dock Eklund ohotad i dagsläget, även om Dibba fortsätter måla i u21-serien. 
 
(foto: Anders Thorsell - http://www.flickr.com/photos/gifsundsvall)
 
Vi är på gång nu Giffers, keep on going! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0