Det ryktas om en bytesaffär

2013-05-15 @ 18:43:00
Ramlade över ett minst sagt intressant inlägg i Elcas supporterblogg. Där tar man i alla fall upp ett rykte rörande en bytesaffär innefattandes Ari Skúlason. Ryktet säger att en Allsvensk klubb vill byta till sig Ari i en affär där Sundsvall får två spelare för denne. En av dessa ska vara en redan inlånad spelar i vår trupp. Och den enda inlånad jag kan komma att tänka på är AIK's Niklas Maripuu. 
 
Låt mig därför spekulera. Ari har ett utgående kontrakt och lär försvinna som Bosman i sommar. Det är väntat. Och för det kommer inte klubben tillges ett enda öre. Men, för att inte gå helt lottlösa, har man nu alltså försökt knyta till sig Maripuu i byte, samt.. jag gissar på, Viktor Lundberg? Anfallare, tidigare aktuell, får ingen speltid, GIF behöver en anfallare. Så, det låter väl inte helt orimligt? Dessutom, skulle ryktet säga, att den spelare AIK ville byta bort, är någon med ett utgående kontrakt. Lundbergs kontrakt går ut efter säsongen. 
 
Annars har AIK en uppsjö med spelare vars kontrakt går ut efter denna säsong. Men också nu till sommaren, som jag förstått det. Känns dock mest realistiskt och troligt, att man väljer att skeppa bort Lundberg, trots att han räknas som en stor talang. Dock får han ingen speltid och har som ovannämnt varit aktuell för Sundsvall vid tidigare skeden. 
 
Dessutom finns det en del samarbeten klubbarna emellan sedan tidigare. Något jag antar att man nog gärna spinner vidare på. Tänker exempelvis på Walker och Engblom. 
 
Så vad tror ni, även om detta bara är ett rykte än så länge - bra eller anus? Även om Lundberg inte är någon kvalificerad anfallare, så är detta kanske vad vi får nöja oss med i dagsläget. Verkar inte bättre än så. Dock pratar vi om en talangfull anfallare, säkert i nivå med Pontus Engblom. Potentiellt sätt i alla fall. Så det kan nog bli bra. 
 
Känns dock tungt ifall vi tar steget upp nästa säsong och AIK knyter till sig både Skúlason och Holster, som tidningsrykten säger. Men den dagen den sorgen. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: hog

Bra rykte

2013-05-15 @ 19:17:09
Postat av: AIKanden

Lundbergs kontrakt går ut 2014. Han är dessutom väldigt omtyckt av både Alm och fansen, så tror absolut inte AIK kommer att släppa honom.

Postat av: Lundbergo

Sveriges vassaste distansskot har han i alla fall. Placera honom på mittlinje så kan han stå och skjuta hela matcherna.

2013-05-16 @ 09:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0