Åk tillbaka till Bajenland!

2013-05-31 @ 13:15:00
Det blev åter tre sköna poäng borta mot Åkebys Värnamo i helgen som var. För en annan som jobbade, blev det tyvärr till att följa matchen via målservicen i telefonen. Vilket självklart kändes extra surt när matchen spelades bara några mil ifrån Jönköping. Men att laget åkte ner och plockade med sig en vinst i bagaget, lättade skönt nog på samvetet. Har dock hört att det inte var någon vidare match, och eftersom jag inte ens såg den, känns det rätt lönlöst att sitta och försöka fördjupa sig i den.
 
Väljer därför att direkt hoppa vidare till nästkommande match. Säsongens på förhand hittills hetaste match hemma mot Hammarby. Det grönvita Stockholmslaget som i dagsläget ligger på en 6:e plats i tabellen med 14 inspelade poäng. Deras senaste match hemma mot Söderstadion slutade snöpligt i en 0-1 förlust mot Jönköping Södra. Och omgången innan dess, blev det 0 poäng borta mot GAIS för "Bajen". Ingen vidare form med andra ord.
 
Annat har det sett ut för Sundsvall som har 7 matcher utan förlust. Den senaste kom i bortamatchen mot Örebro den 15:e april. Vilket verkligen känns som en evighet sedan, speciellt med tanke på hur spelet och poängskörden har sett ut den senaste tiden. Och om man bortser ifrån att vi klantigt nog släppte in ett mål i 3-1 matchen hemma mot Ljungskile, så har det varit lugna gatan bakom Oscar Berglund. Senast han släppte in mål, var även det i den senaste förlusten (3-0), dvs mot Örebro borta. 
 
 
Nu tycker jag dock att vi släpper det förflutna och blickar framåt. På söndag (tidigare måndag) är det alltså match hemma mot Hammarby. Vi kommer till matchen med en halvskadad Kevin Walker och avstängd Ari Skúlason. Hur läget ser ut för 08:orna har jag ingen koll på, tyvärr. Vet däremot att de i skrivande stund har fyllt två fulla bussar med supportrar. Och det är redan sedan tidigare uttalat om att söndagens match mycket väl kan resultera i ett publikbästa för säsongen. Skulle vara riktigt roligt! 
 
Kan också avslöja att jag för fullt jobbar på en intervju till lagom till söndag. Kan dock inte gå ut med vem det rör sig om. Jag lovar i alla fall att det blir lika läsvärt och intressant som vanligt! 
 
Men, jag ska väl tills dess passa på att i sedvanlig ordning tippa matchen. Det har blivit fyra mål framåt på två matcher för vår del och ett i egen kasse. Hammarby tillhör dock ett av de lag i serien som både släppt in minst mål, men också gjort minst för egen del. Brukar vara relativt jämna matcher lagen emellan. Senaste mötet var i Superettan 2011, när vi bortaslog Hammarby på Söderstadion med hela 1-3. Det första mötet lagen emellan den säsongen, slutade 3-3 på Norrporten Arena inför 4050 åskådare. 
 
Så, hur slutar då denna match? Jag sticker ut hakan rejält och tippar 4-1 till oss. Två mål av Helg, ett av Ålander och ett av inhoppande Dibba. Ett resultat som ger 32 gånger pengarna på Svenska Spel. Kanske får slänga in en kupong och hoppas på det bästa! 
 
Noterbart om denna match, är att den glädjandes nog för en distanssupporter som mig, även sänds på TV4 Sport med sändningsstart 15.30 (matchen börjar 15.45). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0