Victorious

2013-06-05 @ 13:19:00
(foto: Anders Thorsell - http://www.flickr.com/photos/gifsundsvall)
 
Dom kom, besegrades och åkte hem. Hem och tillbaka till Bajenland. Matchen mot Hammarby blev en lycklig historia. Slutresultatet skrevs till 1-0 efter ett debutmål i GIF-tröjan av Adam Chennoufi. Det kunde dock likväl ha slutat både 1-1 och 1-2 ifall vi haft en dålig dag. Nu levererar vi dock en av seriens bästa backlinje och målvakt, vilket vi ska vara väldigt glada över. 
 
Matchen i sig, var väl egentligen en enda lång kamp och krigarinsats ifrån Hammarbys sida. En elogé till Sundsvall som givetvis inkasserar både vinst och tre poäng. Men bortsett ifrån de tjugo första minuterna av matchen, där vi spelade snabbt, enkelt och felfritt - var resten av matchen dessvärre Hammarbys. Ett lag som presterat sämre än förväntat än så länge och som för en gångs skull genomför en ur mina ögon, riktigt bra insats. Tycker som ovannämnt att vi har första delen av matchen, max de första trettio minuterna. Men sen klev Hammarby in, tog över både spel, bollinnehav och målchanser. 
 
Och visst var det farligt, både en och två gånger. Dock gör mittbackspar Ålander/Danielsson med flera en gediger insats defensivt och täpper igen. Vill också ge beröm till Kevin Walker som dagen till ära kliver in och gör en insats på 100%. Har känt att han varit lite för anonym i tidigare matcher. Kan mycket väl dock bero på Skúlasons frånvaro, som gjorde att Walker vågade ta för sig och leda laget. Även om han också i denna match fick bära kaptensbindeln. Men han skötte det bra, precis som många andra i laget. 
 
Sen vill jag fortsätta ge beröm till Johan Eklund. Han har gått ifrån att vara en obekväm blandning av Mikael Dahlberg och Tarmo Neemelo, till att både vara i skytteligatoppen och tillhöra den grupp med seriens bästa anfallare. Hoppas verkligen att det fortsätter på den inslagna vägen. Även om jag fortfarande mer än gärna ser att klubben plockar in en anfallare under transferfönstret. En dröm hade varit Gabriel Altemark Vanneryr ifrån Varberg. Förvisso en liknande typ av spelare, men ruskigt bra. 
 
Skulle dock inte förvåna mig för fem öre, om klubben avstår ett anfallsköp, förlitar sig på Eklund och istället satsar på att ersätta Skúlason som till 90% försvinner nu i sommar. Nu har man förvisso Maripuu, men det är samtidigt bara ett lån och man måste försöka tänka långsiktigt. Vi får väl se hur det blir med saken, helt enkelt. 
 
Åter till matchen. Vart var all publik? Nu var det förvisso publikbästa (4742) för säsongen. Men att man inte ens kommer över 5000 är ju otroligt. Minns när vi under sen senaste sejourén i Superettan för blott två år sedan, lyckades locka 6656 till IP i 6-0 matchen mot Ängelholm. Och i söndags var det väl dessutom riktigt bra väder, ett "storlag" och ett GIF i riktigt bra form? Men men. 
 
I nästa omgång väntar Falkenberg på bortaplan. En match som på förhand känns riktigt tuff. Falkenberg som för närvarande ligger på 2:a plats i tabellen med tre poäng före Sundsvall. Den stora överraskningen so far i Superettan. Kommer dock att återkomma till er innan den matchen. Har även en intervju på G! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0