Slicka såren och ladda om!

2013-06-18 @ 08:35:00

Hann aldrig återkomma inför matchen mot Assyriska igår. Och hann inte heller hem förrän lagom till slutet av den första halvleken. Sprang in genom dörren, slog på tvn och möttes en aning chockerad av att grafiken i det vänstra hörnet visade 0-3 till Assyriska. Någon minut senare sa Niklas Jarelind "För nytillkomna tittare, kan vi berätta att ni ser rätt och grafiken felar inte på något vis. Det står 0-3 till Assyriska efter tre snabba mål under matchens första tjugo minuter".

Oj, kände jag. Vad hade hänt? Framkom dock under halvtidsvilan, efter att Walker på frispark reducerat till 1-3 i den 40:e matchminuten - att bortsett ifrån Assyriskas tre snabba, var det GIF som haft matchen och fört spelet. Men som under många matcher innan, varit för ineffektiva när det väl kommit till kritan. Och lite det var väl även hur resten av matchen skulle arta sig. Assyriska spelade bra, men det var de blåklädda hemmalaget som skapade. Gång på gång. Johan Eklund brände två superlägen. Ett öppet mål och ett friläge. Och att det ofta är en saknad av skärpa och kvalité i lagets avslut, är oftast väldigt tydligt.

Sen var det mycket långskott. Dennis Olsson försökte, Skúlason likaså. Och Walker, gång på gång. Det kändes nästan frustrerat. Och desperat. De enda gångerna det blev riktigt farligt, var när Chennoufi utmanade i motståndarnas straffområde, avancerade och gjorde fina instick. Ett av dessa ledde även till lagets 2-4 mål signerat inhoppande Pa Dibba.

Det var dock en bra genomförd match ifrån vårt håll. Spelet såg ut mest som vanligt. Bara att det stabila försvarsspelet var som bortblåst. Och mycket av detta, främst igår, beror på att vi oftast är alldeles för snälla. Det smäller för lite. Det är för lite hjärta i många lägen. Något som det måste bli ändring på. Kan trots förlusten, dock känna att "ship happens" och utan problem blicka framåt. Man kan inte vinna jämt, men för att vi ska ta oss upp till Allsvenskan, krävs att formen håller i sig.

Nu återstår två matcher innan laget går på semesteruppehåll. På söndag reser grabbarna ner till Borlänge och

tar sig an Brage på bortaplan. Därefter väntar Landskrona på Norrporten Arena. Två på förhand svårtippade matcher. Brage har underpresterat i år, sparkat tränare Conny Karlsson och åkte igår på 4-0 förlust mot Jönköping. Landskrona däremot har jag noll koll på. Vet enbart med mig att dom ligger på en 9:e plats i tabellen med 15 inspelade poäng. Giffers då? Huserar fortfarande på kvalplats med 23 poäng. Tre upp till Falkenberg och ett ner till GAIS.

Vill avsluta med denna härliga bild. En elogé till Sportbladets brinnande intresse för fotboll;