Så ska dem tas!

2013-06-16 @ 22:41:00
Kapten Skúlason & Co knäppte Falkenberg och Hans Eklunds mannar på fingrarna genom att både vända ett 1-0 underläge till vinst och dessutom sno med sig tre viktiga poäng. Förstnämnde Skúlason placerade säkert in 1-1 bakom Otto Martler innan Eklund nr 2, vår egen Johan Eklund, kunde avgöra matchen med sitt 1-2 mål i den 71:a matchminuten. Och det var noterbart två snabba mål ifrån Sundsvalls sida. Det första målet, straffen av Ari, kom 66:e minuten och därefter ramlade det andra målet in drygt fem minuter senare. Effektivt.

Det var dock aldrig en solklar GIF-seger. Inte bara för att Falkenberg tog ledningen, utan också för att matchen stundtals bjöd på en hel del lägen, främst i hemmalagets favör. Vill dock påstå att matchen mest gick fram- och tillbaka över de båda lagens planhalvor. Det var GIF, det var Falkenberg, sen var det GIF, därpå Falkenberg och så höll det på av och an under matchens 90 minuter plus tillägg.

Mest minnesvärt var väl Oscar Berglunds "fantomräddning" i slutskedet av matchen. Även om diverse ribbskott och stolpträffar inte är att förglömma. Men, när domare Per Melin till slut blåste av matchen var det ett formstarkt GIF Sundsvall som inkasserat sin 7:e seger för säsongen. Något som måste ha gjort den nästan 85 mil långa hemåtresan en aning mer lättsam.

Kommentarer om matchen? Inte överdrivet många. Vårt spel på bortaplan och framförallt på naturgräs, fortsätter att imponera. Tycker det är skönt att vi oavsett motstånd spelar respektlöst och entrar planen med två tydliga riktlinjer; spela det egna spelet och vinn matchen. Sen ska man väl vid det här laget kunna förvänta sig en rad med segrar både här och där, speciellt ifrån ett förväntat topplag. Men att det skulle bli vinst mot den stora överraskningen Falkenberg, på bortaplan, det trodde jag inte.

Nu väntar härnäst ett spännande möte mot Assyriska på NP. Återkommer om det!