Boys boys boys!

2013-06-29 @ 11:53:00
Den 14:e omgången börjar sakta men säkert att lida mot sitt slut. Igår spelade bland annat konkurrerande Assyriska mot Degerfors, en match som slutade i de sistnämndas favör. Slutresultatet? 2-1. En annan konkurrent, nämligen Falkenberg, tar idag emot Ängelholm hemmas på Falkenbergs IP. En förlust där och en vinst för GIF mot Landskrona, gör att vi avancerar i tabellen, kliver om Falkenberg som ligger på lika mycket poäng som oss (26) och därefter blir ny serietvåa. 
 
Noterbart är Falkenberg och Assyriska förlorade sina senaste matcher, båda mot Degerfors, som nu verkar vara på väg mot toppen med stormsteg. Vi får inte heller glömma, att Degerfors även bortaslog oss rätt nyligt med 2-4. Imponerande måste jag säga. 
 
Senaste omgången tog vi tre nya poäng, efter en rätt medioker insats borta mot Brage. Hann aldrig med mig att skriva något efter den matchen, men av vad jag har förstått - så var det utöver Skúlasons två mål - inte särskilt mycket att hänga i granen. Har dock lärt mig att tre poäng, fortfarande är tre poäng. Vilket ibland kan vara rätt skönt att luta sig tillbaka mot ibland. 
 
Idag är det alltså dags igen. För motståndet väntar som ovannämnt Jörgen Petterssons Landskrona BoIS, det skånska mittenlaget, som inte har gjort något vidare märkvärdig säsong. Laget huserar just nu i mittenskicket av tabellen och kommer ifrån den senaste omgången med en 2-0 seger mot Jönköping Södra. 
 
Hur formen är i GIF-lägret är dock svårt att uttala sig om. Truppen är sånär skadefri, bortsett ifrån Buzuku (långtidsskadad) och Dibba som är sjuk. I övrigt gör Naurin comeback i matchtruppen, efter 45 minuter i senaste U21-matchen. Varmt välkommen tillbaka Tommy! 
 
Vad tror vi om matchen då? Tja, vi är som känt starka hemma (med vissa undantag) och Landskrona är väl inget vidare toppengäng. Dock har man med åren lärt sig att aldrig underskatta något lag i Superettan. 
 
Jag tror trots detta på en stabil 3-0 seger. Skúlason gör ett, Eklund och Helg varsitt. Hoppas på fint väder, mycket folk och ett fint avslut innan det drygt tre veckor långa speluppehållet. Nästa match efter detta är nämligen inte förrän den 20 juli, då hemma mot GAIS. 
 
Om ni inte som jag har möjligheten att se dagens match på plats, går den utmärkt att se via CSports för 79:-.
 
FORZA GIF! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0