Inför Örebro borta

2013-04-14 @ 12:45:00
Imorgon är det match. Spelarbussen färdas 44 mil genom landet för att klockan 19.20 på måndagskvällen ta sig an Örebro SK på Behrn Arena. Ett formstarkt Örebro som är förhandstippat att ta steget upp till Allsvenskan, mot ett Sundsvall kantat av dåliga självförtroenden och darriga psyken. Formen? Den ska vi väl inte ens prata om. Örebro vann senast den 8/4 (dvs förra veckan) mot Värnamo. Sundsvall vann senast den 11/8 2012 (!) mot GAIS (bortsett ifrån returmatchen i kvalet hemma mot Halmstad). 
 
Vad talar då för oss i denna match? Egentligen ingenting. Men om jag ska försöka hitta två positiva faktorer, så är det att truppen förutom Dennis Olssons frånvaro (och tidigare även Tommy Naurin) är fulltalig. Dessutom spelas matchen på konstgräs, vilket självklart gynnar oss. Men också Örebro givetvis. I övrigt är det svårt att uttala sig så här i förhand. Det känns inte som att man vet vart laget står för fem öre. 
 
Man undrar också vad tränarduo Cedergren/Franzén har gått igenom under veckan som har varit. Hoppas personligen på att man skickade hem samtliga spelare med varsinn dvd ifrån Jönköpingsmatchen, för att väcka lite ilska hos spelarna. Men också revanschlust och ambitioner om att göra bättre ifrån sig denna omgång. Vad mer ska man säga? Allt är egentligen upp till spelarna. Och jag hoppas att Ari kliver fram och visar varför han har både kaptensbindeln och Lagerbäcks förtroende. Vi behöver se en krigare, både hos honom men också hos resterande tio på planen. 
 
Ska man våga tippa något resultat? En vinst känns inte omöjlig, men ack så långt borta. Får vi dock med oss en pinne tillbaka till Norrland, bör vi vara mer än nöjda. Så för att leverera ett säkert kort ifrån min sida, så skriver jag slutresultatet till 1-1, men med förhoppningar på ett extra mål i vår favör.
 
Matchen sänds hos TV4Sport med avspark 19.20 (sändningen börjar dock redan 19.00). 
 
FORZA GIF!
 

Kommentarer
Postat av: Umeå

Grym blogg!

2013-04-14 @ 14:06:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0