FIFA-generationen

2013-04-12 @ 16:07:00
När man ser vissa matcher som killarna spelar, kan man ibland inte låta bli att undra över hur pass mycket FIFA dem egentligen spelar. Och det tyvärr i en negativ mening. 
 
Ta exempelvis en spelare som Holster. Riktigt bra teknik och spelförståelse. Men ibland så är det som att han går in i "FIFA"-mode. väljer Barcelona i menyn och bara trycker på alla knappar. Ungefär samtidigt. Däremot så lyckas han i sitt knapptryckande också komma åt "professionell" i svårighetsgrad och därmed blir det som att ta överdrivet mycket vatten över huvudet.
 
När detta återspeglas väl tillbaka på Norrportens konstgräsmatta, så sjabblas det med bollen, enkla passningar ersätts av klackar och dåliga finter. Varför? Det är bara så himla onödigt. Och efter säkra källor, kan jag i och med detta inlägg bekräfta det jag befarat - nästan samtliga spelare i truppen sysselsätter sig med FIFA på fritiden. Något som precis med Holster, även syns i hur laget spelar. Det är för svårt och invecklat. Eller rättare sagt R2 + L2 + pil-upp + O + pil-ner. 
 
Ingen gillade när GIF för något år sedan enbart bestod av långbollar till höger och vänster. Numera spelar vi modernt, efter marken och med många olika sätt att anfalla. När vi vill. Och när det väl sker, så klär det oss. Riktigt bra faktiskt. Speciellt med tanke på de spelarmaterial som klubben besitter. Förstår dock inte, varför spelarna inte främst fokuserar på "back to basic" först, dvs att använda sig av allt man lärt sig genom åren på diverse både grus- och gräsplaner. När man har lärt sig det och bemästrar det, så är det precis som på FIFA, att man kan välja att steppa upp en nivå och ta sig an nästa utmaning. I det här fallet väljer dock spelarna att hoppa direkt ifrån "amatör" till "professionell".
 
Det är som när vi klev upp till Allsvenskan förra säsongen. Spelarna tog på sig kavajen och antog utmaningen. En utmaning som på förhand kändes rätt uträknad och svår. Men vi knäppte många på fingrarna och tog en rad med skalper. Tills vi åter valde att göra allting på tok för invecklat. Kavajen bestod, men spelarna sjunk. Och som dom sjunk.
 
Nu är det dock nu, då var då. Och jag kan känna, att även om laget inte startat årets säsong på bästa möjliga sätt, så hoppas jag att spelarna har lärt sig en läxa och inte nöjer sig med att spela i Superettan efter denna säsong. Så kom igen nu - upp med självförtroendet, skaffa lite jävlaranama och bit er själv i läppen om det så ska börja blöda. Nu jävlar kör vi Giffers, allt eller inget, full fart framåt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0