En bitter träsmak

2013-04-28 @ 12:38:00
Det har varit en del skriverier om allas vår Fredrik Holster den gångna veckan. Holster som gått ifrån att tidigare säsonger varit hyllad startspelare, får nu istället smaka på bänken. Något som inte alls gillas av den 25-årige storstjärnan som nu blickar mot klubbar som Juventus och Barcelona i hopp om att knyta åt sig ett kontrakt. I ett uttalande till Fotbollsplus.se säger spelaren att det är slöseri med bra kvaliteter och hänvisar oblygsamt till den senaste tidens stenhårda bänkningar.
 
Vad är då anledningen till att klubben valt att placera Holster på sidan av planen? Många pratar om att han saknar form och vilja, vilket gjorde sig väl synligt i premiärmatchen hemma mot Jönköping Södra. Holster utplacerad likt en skyltdocka, tog inte många löpningar utan verkade mest vänta på att få bollen serverad hela vägen fram till sin egen fot. Det hela resulterade i spelaren bytes ut i samma match och därefter blev det snabbt en plats på bänken som väntade unge Holster. 
 
Någon som däremot har tagit allt detta med en enda stor positivitet, är nyförvärvet Adam Chennoufi som har växt mer och mer för var match som har passerat. Och mycket därav gör självklart att tränarduon plockar ut den spelare som vill mest och som visar prov på bra form. Att Holster dessutom som ovannämnt, uttalat sig om att lämna klubben redan efter fyra spelade omgångar, är givetvis ingenting som placerar honom i förarsätet. I dagens hemmamatch mot Degerfors lämnas han nämligen till och med helt utanför truppen. Oklart dock om detta är pga skada/sjukdom, eller helt enkelt enbart som en indikation ifrån tränarhåll att sånt beteende inte accepteras. 
 
Personligen tycker jag att Sundsvalls trupp till många procent, tyvärr består av överskattade spelare som förväntar sig att saker ska vara på ett visst sätt, antingen hit eller dit. Och om det inte blir som planerat eller önskat, surar man ihop och vinkar desperat ut mot andra klubbar om att vilja bli köpt. Sandlådenivå. Dock vill man självklart inte sitta på bänken, match efter match. Men bänken finns till av en anledning, och om man inte ens anser sig varken orka eller vilja kämpa till sig en startplats, så kan jag tycka att man lika gärna kan lämna klubben. 
 
Vi behöver spelare som brinner för det här laget, för att få spela och som har ett ambitiöst driv i allt de gör. Och jag kan inte heller riktigt se, hur Holster exempelvis, kan förvänta sig att någon ska vara intresserad av en spelare, som inte ens platsar i startelvan hos ett Superettanlag? Vill man få ögonen på sig, gäller det att prestera. Kan dock inte påstå, att det finns någon spelare i laget som är bättre än där dom faktiskt befinner sig i dagsläget. Förutom Skúlason, som för honom, oturligt nog blev kvar i laget. 

Nej, nu hoppas jag faktiskt att Holster kommer ner på jorden och istället för att grina i media, ger sig fan på att ta sig tillbaka in i startelvan. För det här är en spelare som i form och med vilja, presterar väldigt bra. Något som har gjort sig väl tydligt de senaste säsongerna. Men för det kan man inte ta sig själv för givet och tro att det gör saker självklara. Nu är nu, då var då. Kom in i matchen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sport

Bloggparaden

RSS 2.0